Regio25.nl Jaaroverzicht 2019

Flevoland – Het jaar 2019 is ten einde en daarmee ook een decennium. Op 31 december blikken we traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar.

Ook in 2019 waren er weer uiteenlopende incidenten. Van een hondje vast in een vossenhol tot aan de explosie van een vuurwerkbom in een woning. Dit jaar plaatsten we in totaal 205 artikelen die door ongeveer 117.000 unieke bezoekers werden gelezen.

De top 5 van onze meest gelezen berichten:

  1. Ravage in De Erven door noodweer (3.555)
  2. Man omgekomen na botsing met boom (3.231)
  3. Brandweer redt hondje uit vossenhol (2.907)
  4. Grote politieactie bij ongeregeldheden (2.605)
  5. Ernstig ongeval met Tesla op de A6 (2.484)

Grote incidenten
Dit jaar telde in totaal 7 grote branden in de Noordoostpolder en op Urk. Bijvoorbeeld aan de Lindeweg bij Luttelgeest, de Blokzijlerdwarsweg bij Marknesse en recentelijk nog in voormalig verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord. 

Hiernaast was er één echt langdurige hulpverlening. Een gekantelde tankwagen met acrylzuur op de A6 bij Bant zorgde eind juni voor een enorme inzet aan hulpdiensten. Zij waren bijna 24 uur bezig met het bergen van de truck. Het bracht veel gevaren met zich mee, zoals ontploffing en ontbranding van de gevaarlijke stof in de tank van de vrachtwagen. Een pittige klus maar veiligheid staat hoog in het vaandel: “Als dit incident was geëscaleerd, was de schade en het persoonlijk letsel waarschijnlijk niet te overzien.”, vertelde de officier van dienst van de brandweer die dag.

Tevens heeft de brandweer van Urk tot twee maal toe geassisteerd bij meldingen met explosieven. In juni bij het aantreffen van een explosief in een tas op het industrieterrein en in november aan de Golfoploop. Een ontplofte vuurwerkbom richtte toen een ravage aan in een woning. De politie sprak van een aanslag op het gezin, dat ten tijde van de explosie boven in het huis sliep.

Social media
De statistieken op onze social media kanalen bleven stijgen dit jaar. U vond onze artikelen het meest via Facebook, zo’n 104.000 keer werd er op de links geklikt. Inmiddels hebben we ruim 3.100 volgers. Ook via Twitter, Youtube en Instagram werden onze berichten duizenden keren gelezen. Twitter had ongeveer 12.000 weergaven en er volgen zo’n 1.000 mensen onze berichten via Instagram.

Ook in het nieuwe jaar zullen we het hulpverlenend nieuws uit noordelijk Flevoland blijven brengen. Het team van Regio25.nl wenst iedereen een gezond en veilig 2020 toe!

In onderstaande video laten we de meest opvallende incidenten van 2019 nog eens voorbij komen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer