Ravage na gasexplosies is enorm

Urk – De ravage aan de zes woningen aan de Grote Fok is zaterdag 4 juni bij daglicht goed te zien. Overal in de omgeving liggen stukken glas, stenen en dakpannen van de verwoestte huizen. Door de gasexplosie van vrijdagavond moeten momenteel nog zes huishoudens ergens anders onderkomen. Andere mensen die werden geëvacueerd, konden dezelfde avond nog terug naar huis.

‘Het lijkt hier nu wel op een ramp plek. Drie huizen zijn letterlijk weggeblazen door de explosie’, verteld een getuige. Heel het dorp is erg geschrokken van de gebeurtenis. De burgemeester spreekt van geluk dat er geen doden bij zijn gevallen. ‘Met een paar licht gewonden hebben we een geluk bij een ongeluk gehad.’

Brandweerlieden zijn zaterdagochtend nog enige tijd bezig geweest met nablussen van smeulende resten. In de loop van de middag kwamen forensische specialisten van de politie ter plaatse om onderzoek te doen. De gemeente heeft het rijtje huizen met hekken vergrendeld, omdat er nog steeds kans op instorting aanwezig is.

Gaslek dichten mislukt

De gasexplosie deed zich vrijdag even na 18.00 uur voor. ‘Er werd door een aannemer aan de riolering gewerkt. Bij die werkzaamheden werd de gasleiding beschadigd en stroomde er gas in het riool. Helaas heeft één van onze monteurs het gaslek niet op tijd kunnen dichten, waardoor de explosie ontstond’, verteld een woordvoerder van de netbeheerder Liander. Men heeft inmiddels het grote lek gedicht, waardoor de 20-tal huishoudens weer gebruik kunnen maken van de gastoevoer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer