Ravage in De Erven door noodweer

Regio – Onweer, regen en harde windstoten hebben dinsdagavond 4 juni veel schade aangericht in de polder. Het KNMI gaf voor Flevoland code oranje af.

In woonwijk De Erven in Emmeloord veroorzaakte een windhoos een ravage. Rond 23:00 uur trok het noodweer over Emmeloord. De windhoos ging in een rechte lijn van zuid-west naar noord-oost. Woningen aan de Dokter W.M. Verhaarlaan, Gelrelaan, Kampereiland, Weerribben, Westerkwartier, Westerwolde, Duurswoldpad, Gorechtpad en de Hondsruglaan werden met name getroffen. Dakbedekking- en pannen waaiden van de huizen, overkappingen en schuttingen werden vernield en vele takken en bomen lagen door de woonwijk heen.

Volgens de brandweer zijn er zeker 30 woningen en wat auto’s beschadigd geraakt. Ook hebben veel huishoudens waterschade opgelopen. De meeste bewoners lagen al in bed toen ze een hoop herrie hoorden, maar er raakte niemand gewond. Desondanks is de totale schade enorm. De brandweer is ’s nachts urenlang bezig geweest met onder andere een hoogwerker om de huizen en dakpannen veilig te stellen en de straten vrij te maken.

Meerdere meldingen

Een boom langs de Espelerlaan in Emmeloord werd eerder op de avond al getroffen door de bliksem, wat tot een wegversperring leidde. Ook waaiden langs de Zwartemeerweg bij Kraggenburg zo’n 35 bomen om. De brandweerlieden uit Ens en Nagele zijn lange tijd bezig geweest om de weg weer vrij te krijgen. In totaal heeft de brandweer iets meer dan 15 meldingen afgehandeld in de Noordoostpolder. 

Pas bij het opkomen van de zon keerden de hulpverleners allemaal retour. In de loop van de ochtend zijn buurtbewoners en de gemeente begonnen met puinruimen. De omvang van de totale schade zal nog moeten worden bekeken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer