Politie opnieuw in actie, Urk afgezet

Urk – Op dinsdagavond 12 maart kwam de politie opnieuw met meerdere agenten in actie op Urk. Alle wegen naar het dorp werden afgezet.

De politie greep maandagavond in nadat tientallen jongeren op straat de confrontatie opzochten. Een Marokkaans gezin werd bij hun woning belaagd. De aanleiding van de ongeregeldheden was een conflict in de relationele sfeer, meldde de politie.

Dinsdagochtend ontstond er opnieuw ophef, met name op sociale media. Er werden berichten geplaatst om opnieuw te gaan vechten. Mensen uit het hele land reageerden hierop. Er ging ook een filmpje rond van een jongen die een Urker van 18 bedreigde met een nepvuurwapen. De politie wist deze 21-jarige man rond 19:45 uur aan te houden. Het nepwapen is in beslag genomen en de man is naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Snackplaza Willem de Boer aan de Richel, waar maandagavond de ongeregeldheden startte, sloot de deuren dinsdagavond door de dreigende situatie.

Vanaf 19:00 uur verzamelden wederom tientallen jongeren zich op de parkeerplaats aan de Richel. “Er werd gewacht op een groep Marokkanen uit Amsterdam”, vertelde een getuige. Maar daar wist de politie ook van. Alle toegangswegen van en naar Urk werden afgezet. Iedereen werd gecontroleerd. Zelfs langs de A6 bij Emmeloord stonden agenten. Tijdens de controle bij de carpoolplaats langs de A6 aan de Domineesweg zijn twee mannen gearresteerd. Bij één van hen werd een honkbalknuppel in beslag genomen. De politie liet alleen de mensen door met een geldige reden, anderen werden weggestuurd. Ondertussen werd er in het dorp vuurwerk afgestoken, maar verder had de politie de situatie onder controle.

Inmiddels is de rust in het dorp weer wedergekeerd. De politie blijft wel patrouilleren. Grote incidenten bleven uit, aldus de politie.

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer