Politie maakt identiteit tweede verdachte vuurwerkbom bekend

Urk – De politie heeft woensdag 15 januari de tweede verdachte van de vuurwerkbom bij een woning op Urk bekend gemaakt.

Politie en justitie hadden hem dinsdag opgroepen zich te melden voor woensdag 09:00 uur. Dat hij heeft niet gedaan. De politie heeft daarom een foto en de naam van de 23-jarige verdachte vrijgegeven.

Het gaat om Bert van Horssen. De man is 23 jaar en woont oorspronkelijk in Espel. Hij heeft blauwe ogen, donkerblond haar en een opvallend litteken op zijn voorhoofd. De politie geeft aan dat zijn uiterlijk inmiddels wat kan afwijken, mogelijk dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft.

Aanslag op een gezin
Bert van Horssen en een 28-jarige Urker, die op 17 december al werd aangehouden, worden verdacht een vuurwerkbom te hebben laten exploderen bij de voordeur van een woning aan de Golfoploop op Urk in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november 2019.

De explosie richtte een ravage aan. Het gezin dat boven lag te slapen kwam er wonderbaarlijk ongedeerd vanaf. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

Politie zet alles op alles
De 23-jarige verdachte houdt zich al weken ergens schuil. De politie hoopt met behulp van het vrijgeven van de identiteit de man beter op te kunnen speuren en aan te houden.

Lees meer: Explosie bij voordeur van woning
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer