Overvallers gijzelden boerenechtpaar

Emmeloord – Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond 22 oktober aandacht aan een gewelddadige overval op een echtpaar in Emmeloord.

De overval vond plaats op maandagavond 11 februari 2019 op een boerderij aan de Hannie Schaftweg, tussen de A6 en de Nagelerweg. Drie gemaskerde overvallers gingen ervan uit dat er op het erf drugs verstopt lagen.

De politie denkt dat de daders een verkeerde tip hadden gekregen over de aanwezigheid van drugs. Het boerenechtpaar heeft daar namelijk niets mee te maken. 

Op die winteravond overmeesterden de daders eerst de mannelijke bewoner, nadat hij thuis kwam om 18:45 uur. Ook de vrouw des huizes raakte even later betrokken bij de overval. Zij werd vastgebonden en kreeg een zak over haar hoofd.

Alle drie de mannen spraken met een mogelijk Arabisch accent, hebben bruine ogen, hadden donkere kleding aan en droegen een bivakmuts. Eén van hen droeg iets bij zich dat leek op een alarmpistool. Deze man was het meest agressief en mishandelde de bewoner. De vermoedelijk jongste van de drie droeg een bril.

Dreigen slachtoffers te verminken

De mannen werden, doordat het hen maar niet lukte om drugs te vinden, omdat die er niet waren, steeds agressiever. Zo dreigden ze om de pink van de vrouw af te knippen en de man in zijn knie te schieten.

Na een paar uur vertrok het drietal zonder drugs, maar wel met spullen van de slachtoffers. Ze namen contant geld, een gouden ring en een iPhone 6s mee uit de woning. Mogelijk zijn die spullen naderhand verkocht of ergens te koop aangeboden.

Belangrijke sporen

De daders lieten een aantal belangrijke sporen achter, waaronder een zwarte nep-revolver. Ook riepen ze tijdens de overval dat ze al zes keer eerder in de schuur hadden gezocht. Door sporenonderzoek heeft de politie daar verschillende voetsporen aangetroffen in een gedeelte van de schuur waar normaal niemand loopt. Waarschijnlijk hebben de daders de schuur ongemerkt bezocht in een periode van drie weken voor de overval.

Onderzoek

Mogelijk is het iemand opgevallen dat de auto van de daders in de omgeving van de boerderij werd geparkeerd, bijvoorbeeld op de carpoolplek op 100 meter afstand van de boerderij. Misschien heeft u die avond in de omgeving een auto zien vertrekken? Of heeft u een vermoeden wie de foute informatie de wereld in heeft geholpen dat op er op het betreffende adres drugs verstopt zouden liggen? Neem dan contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer