Overleg met horeca over nachtelijke onrust

Emmeloord – Het is de afgelopen weekenden onrustig geweest na sluitingstijd van de horeca in het centrum van Emmeloord. Dit kwam maandagavond 13 september ter sprake in de raadsvergadering van de gemeente.

Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder kaartte aan dat het rond het Kettingplein en de Passage, het laatste stuk van de Lange Nering, ’s nachts onrustig is. Er zouden met regelmaat geweldsincidenten hebben plaatsgevonden. Ook zou het zeer rumoerig zijn en mensen voelen zich onveilig, aldus ONS.

Volgens burgemeester Roger de Groot heeft de situatie alles te maken met het huidige coronabeleid. Café’s, restaurants en andere horecagelegenheden moeten nu om 24:00 uur sluiten. “Dat betekent dat veel mensen ineens op straat staan. Dat in combinatie met alcoholgebruik leidt tot onrust”, aldus de burgemeester. Hij wil samen met de horecazaken kijken hoe de situatie verbetert kan worden.

Zaterdagavond 11 september trad de politie op om de rust in de Kettingstraat terug te laten keren. Daar was een ruzie ontstaan, waarbij ook iemand gewond is geraakt. Nadat het slachtoffer door ambulancepersoneel behandeld was, werden de overige aanwezigen door de agenten naar huis gestuurd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer