Overkapping met jacuzzi afgebrand

Urk – In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 april heeft er in de achtertuin van een woning aan de Pyramideweg op Urk een felle brand gewoed.

Omstreeks 03:30 uur werd de brand opgemerkt. Een overkapping met daaronder een jacuzzi stond binnen enkele minuten volledig in vuur en vlam. Een bewoner probeerde de brand nog te blussen maar het vuur greep te snel om zich heen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en zette direct een blussing in. Zij slaagden er wel in om de brand te doven en uitbreiding naar drie naastgelegen schuren in andere tuinen te voorkomen. Die schuren en de schutting liepen wel schade op aan de buitenkant maar bleven verder intact. De overkapping met jacuzzi is volledig verloren gegaan. Door de vele rookontwikkeling werd de straat afgezet en moesten omwonenden ramen en deuren gesloten houden.

Tijdens het blussen van de brand werd aan de overkant van de woning nog een kleine brand ontdekt op een met hekken afgezet bouwterrein. Een plastic object was, volgens de politie, in brand gestoken. Ook hier heeft de brandweer het vuur geblust.

Er zijn sterke vermoedens dat er bij beide branden sprake is van brandstichting. Het is niet de eerste keer dat er op deze plek aan de Pyramideweg brand heeft gewoed. Op hetzelfde bouwterrein is vorig jaar juni een bouwkeet in vlammen opgegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt dringend getuigen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer