Oud clubhuis in Emmelerbos afgebrand

Emmeloord – Het voormalige clubhuis van korfbalvereniging Emmeloord en dartvereniging The Wanderers is dinsdag 15 december door brand verwoest.

De brand in het Emmelerbos, langs de Banterweg, werd rond 06:30 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het gebouwtje. Er was geen redden meer aan.

Het bijgebouw werd sinds enige tijd gebruikt door de naastgelegen camping Het Bosbad. Binnen stond het vol met huisraad, zoals kasten, stoelen en matrassen. De campingeigenaar vertelde dat hij het oude korfbalveld wil gaan bebouwen met huisjes en dat de huisraad alvast was opgeslagen in het voormalige clubgebouw. Echter zijn alle spullen door de brand verloren gegaan.

Voldoende bluswater
De brandweer kon de plek van de brand niet gemakkelijk bereiken. Er moesten veel slangen worden uitgerold om met voldoende water te kunnen blussen. De brandweer is urenlang bezig geweest en kon pas rond 10:30 uur inpakken.

Mogelijk brandstichting
De campingeigenaar vermoedt dat de brand is aangestoken. Hij heeft daarom aangifte gedaan van brandstichting. “Het pand was afgesloten van de nutsvoorzieningen. De brandweer vertelde dat er een deur open stond toen zij arriveerden, maar die was door ons wel op slot gedaan. Dat lijkt op inbraak en maakt de situatie verdacht.”, vertelde de campingeigenaar.

De politie gaf aan dat zij verder geen onderzoek doen naar hoe de brand precies kon ontstaan. Het bijgebouw zal zo snel mogelijk worden gesloopt.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer