Opnieuw brand in oven chipsfabriek

Emmeloord – Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag 6 februari opgeroepen voor een brandmelding aan de Fabrieksweg in Emmeloord. In het bedrijf Yellow Chips ontstond brand in één van de fabriekshallen.

Rond half drie ging het brandalarm in de chipsfabriek af. In een oven voor de chips was door onbekende oorzaak brand uitgebroken. De medewerkers konden snel en veilig het pand verlaten, waarna 1-1-2 werd gebeld. Bij aankomst van de brandweer bleek de interne blusvoorziening al te zijn geactiveerd. Brandweerlieden zijn naar binnen gegaan en hebben de oven gecontroleerd. Door het vrij kleine brandje kwam wel flink wat rook in de fabriek te hangen. Met onder meer een grote ventilator is de bedrijfshal rookvrij gemaakt.

Men kon na ongeveer een uur inpakken. Er raakte bij de brand niemand gewond.

Niet voor de eerste keer brand

De brandweer is niet voor de eerste keer naar de chipsfabriek uitgerukt. Vorig jaar augustus en oktober ontstond ook al brand in het bedrijf. Beide keren woedde dit ook in een oven. Door de interne blusvoorziening is de brand iedere keer beperkt gebleven, toch neemt men het zekere voor het onzekere en zorgt het opnieuw voor inzet van de brandweer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2018 Regio25.nl - Disclaimer