Ontploffing in auto op Zuiderkade

Emmeloord – Vrijdag 29 mei heeft zich rond 14:15 uur een ontploffing voorgedaan in een personenauto op de Zuiderkade in Emmeloord. Hulpdiensten kwamen ter plaatsen en sloten de omgeving ruim af.

De ontploffing vond voor de winkels plaats. De inzittende van de auto raakte licht gewond. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plekke behandeld. De klap heeft veel schade veroorzaakt aan de auto. De voorruit van de auto kwam vlak voor een kapperszaak terecht. Aanvankelijk leek sprake van een autobrand. Echter, door het vrijkomen van de inhoud van de airbags leek het alsof er rookontwikkeling was.

De politie heeft de gehele middag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie. De Aldi, Action, Brainwash en Wibra waren tijdelijk gesloten vanwege het onderzoek. Rond 17:00 uur was alles afgerond en kon de straat weer worden vrijgegeven. De winkels konden eerder hun deuren alweer openen. Uiteindelijk bleek de oorzaak van de ontploffing een spuitbus en een sigaret, welke gebruikt werden in de auto, liet de politie weten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer