Onrustige Koningsnacht op Urk

Urk – De Koningsnacht op Urk, van dinsdag 26 op woensdag 27 april, is onrustig verlopen. Hulpverleners moesten meerdere malen in actie komen voor diverse incidenten in het dorp.

Tijdens de Koningsnacht wordt het dorp traditioneel door jongeren op hun scooters ‘wakker gemaakt’. Vaak brengt dit altijd wel wat vreugdevuurtjes met zich mee. Echter werd er afgelopen nacht diverse malen zwaar vuurwerk afgestoken en werd daardoor zelfs een auto aan de Grote Fok vernield. De politie meldde dat men nog niemand aan hebben kunnen houden voor de vernielingen en brandstichtingen.

De brandweer kwam tussen 00:45 uur en 06:00 uur zo’n 9 keer in actie voor diverse buitenbrandjes. Zo stond meerdere malen afval in brand aan de Vlaak, Lange Dam en De Akkers, maar ging ook een schuurtje op het volkstuinencomplex aan de Staartweg in vlammen op. De eigenaar van het schuurtje doet via Facebook een oproep naar getuigen van de laffe vernieling.
Een reactie op “Onrustige Koningsnacht op Urk”

Koningsnacht op Urk weer onrustig – Regio25.nl zei:

[…] het brommer rijden gedaan op het haventerrein, waarna met veel kabaal het dorp in ging. Net zoals vorig jaar werden er op diverse plekken brand gesticht en vuurwerk afgestoken. Aan de Blauwe Zeedistelstraat […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer