NL-Alert vanwege grote brand Kampen

Kampen – Aan de Haatlandhaven in Kampen woedde donderdagavond 22 december een zeer grote brand. De brandweer van Ens heeft hierbij assistentie verleend.

De brand brak rond 22:15 uur uit bij een schrootverwerkingsbedrijf. Brandweervoertuigen uit diverse regio’s, waaronder Flevoland, kwamen ter plekke om de brand te bestrijden. Omdat de rook deels richting de Noordoostpolder trok, werden mensen geadviseerd om binnen te blijven en ramen/deur gesloten te houden. Er is hiervoor ook een NL-Alert verstuurd, echter kreeg niet iedere gebruiker die binnen. Deze waarschuwing werd rond middernacht weer ingetrokken door de Veiligheidsregio.

Uit metingen van twee meetploegen die de hele nacht de luchtkwaliteit hebben gecontroleerd, blijkt dat er geen luchtwaarden zijn gemeten die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid.

Diverse brandweerploegen zijn de hele nacht nog bezig geweest met nablussen. Ook vrijdag zal dit overdag nog doorgaan, totdat alle brandende resten zijn geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer