Nieuwe samenwerking tussen Brandweer en Reddingsbrigade

Emmeloord – Na het aflopen van het stallingscontract met de gemeente, begon voor Reddingsbrigade Noptunus uit Emmeloord de zoektocht naar een nieuw onderkomen voor hun reddingsboten en hulpverleningsvoertuig. Dit onderkomen werd gevonden op de Brandweerkazerne in Emmeloord.

Met de nieuwe samenwerking is de Reddingsbrigade uit de brand geholpen en kunnen het hulpverleningsvoertuig en één van de reddingsboten veilig worden gestald. De nieuwe stallingsplek biedt voldoende bescherming tegen het weer en vandalisme en is voor de brigade 24/7 bereikbaar. Daarmee zijn de belangrijkste wensen van de Reddingsbrigade vervuld.

De voer- en vaartuigen waren eerst gestald op verschillende locaties, wat de nodige logistieke uitdagingen met zich meebracht. Nu de de snelle reddingsboot en het bijbehorende hulpverleningsvoertuig op één locatie staan, is de Reddingsbrigade sneller inzetbaar op geplande en ongeplande inzetten.

Voorlopig betreft de samenwerking enkel een stallingsovereenkomst, maar beide partijen hebben aangegeven graag verder te kijken naar de mogelijkheden in de toekomst. Beide hulpverleningsdiensten draaien in de Noordoostpolder hoofdzakelijk op vrijwilligers, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Door de samenwerking kunnen beide partijen van elkaar leren en mogelijk elkaar aanvullen in de toekomst.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer