Man aangehouden op ‘drugskotter’ Z-181

Urk – Een man op de ‘drugskotter’ Z-181 in de haven van Urk heeft dinsdagnacht 1 mei de hulpdiensten lange tijd bezig gehouden.

Op het schip, de Z-181 Dubbele Senior, werd in de zomer van 2017 zo’n 260 kilo cocaïne gevonden die kort daarvoor uit zee zou zijn opgepikt. De bijnaam werd al snel drugskotter.

Een man onder invloed van drank had zich verschanst op het schip, aldus de politie. De man was op de kade gevallen en liep daarbij een hoofdwond op. Vervolgens klom hij aan boord van de kotter waarna hij overlast veroorzaakte. De politie werd rond 01:20 uur ingeschakeld om de man van boord te halen, echter keerde hij zich tegen de agenten. Omdat de man zich overal, ook in de masten, van de kotter verstopte moest de politie kiezen voor eigen veiligheid. De brandweer en KNRM werden ingeschakeld om te voorkomen dat de man een nat pak zou gaan krijgen. Een brandweerduiker lag stand-by in het water en de KNRM omsingelde de Z-181 met twee reddingboten.

Nadat een onderhandelaar van de politie ter plekke kwam, kwam de man tevoorschijn. Na een gesprek kon de man worden aangehouden vanwege openbare dronkenschap. Met enig geweld is hij in een politiewagen gezet en afgevoerd naar het cellencomplex. De verwondingen van de verdachte vielen mee en hoefden niet in het ziekenhuis te worden behandeld, vertelde een woordvoerder van de politie.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer