Lijnbus ramt ambulance tijdens afhandeling ongeval

Urk – Dinsdag 19 augustus vond er een aanrijding plaats op de kruising De Noord/De Akkers op Urk. Tijdens afhandeling van deze aanrijding ramde een lijnbus een ambulance die langs de weg stilstond.

De eerste aanrijding vond rond 17:15 uur plaats. Een 22-jarige fietser klapte, doordat hij op zijn mobiel bezig was, achterop een stilstaande auto en liep letsel aan zijn hoofd op. Ambulancepersoneel kon de man ter plaatse behandelen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval kwam een lijnbus van Connexion aanrijden vanaf De Noord en wou rechtsaf slaan naar De Akkers. De chauffeur hield hierbij geen rekening met de lengte van de bus en botste tegen de nog ter plaatse ambulance aan. Hierdoor sneuvelde een ruit en raakte een gedeelte van de achterzijde van de bus los. De ambulance liep een lekke band, een kapotte spiegel en wat krassen op. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond.

Beide voertuigen konden niet meer verder met hun dienst. Volgens Connexion wordt de aanrijding een verzekeringskwestie.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer