Langzaam-aan actie op A6 door politie

Flevoland – De politie heeft dinsdagochtend 7 april een zogenaamde langzaam-aan actie gehouden op de A6 tussen Urk en Lelystad. Dit voor een betere CAO.

De afgelopen maanden heeft de politie in het gehele land al acties gehouden. Sirenes werden een minuut lang aangezet, op snelwegen werd langzaam-aan gereden en er werden minder bekeuringen uitgedeeld. De politie vraagt hiermee aandacht voor een beter salaris, ‘dat is de afgelopen vijf jaar niets verbeterd’, aldus een agent die meedeed aan de actie. In de regio Flevoland werdentot op heden alleen nog maar minder boetes uitgeschreven, daar kwam vanochtend verandering in.

Alle wagens verzamelden bij het politiebureau op Urk. Tussen 10:00 uur en 12:00 uur werd door de agenten langzaam-aan gereden op de A6 tussen Urk en Lelystad-Noord. Met een snelheid van 60 kilometer per uur reden zo’n vijftien politievoertuigen over de snelweg. Hierdoor werd het verkeer ook tegengehouden. De actie heeft verder niet tot lange files gezorgd.

Woensdag zullen ongeveer honderd agenten uit Flevoland, waaronder van Urk, naar Den Haag gaan. Hier zullen zij met duizenden andere agenten uit heel Nederland actie gaan ondernemen en hopen dat hun CAO verbeterd wordt.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer