Korte maar felle schuurbrand

Ens – In een schuurtje op een erf aan de Drietorensweg heeft maandagmiddag 26 april een korte maar felle brand gewoed.

De brandweer rukte groots uit. Er kwam aan het begin veel zwarte rook vrij, dat ook in de omgeving goed was te zien. De brandweerlieden van Ens, die als eerste ter plaatse waren, wisten het vuur al snel onder controle te krijgen, waarna de zwarte rook verdween.

Door de snelle inzet is branduitbreiding naar andere schuren op het terrein voorkomen. De tweede brandweerwagen uit Nagele heeft geassisteerd, de andere gealarmeerde blusvoertuigen uit Emmeloord, Marknesse en Vollenhove konden met onverrichte zaken retour.

Volgens de brandweer ontstond de brand vermoedelijk bij een grasmaaier. De bewoners hadden net hun gazon gemaaid en de maaimachine teruggezet in het schuurtje. Een kwartier later sloegen de vlammen uit het schuurtje.

Asbest
Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Dat is op eigen terrein gebleven dus is er voor de omgeving geen gevaar. De brandweer heeft het beperkte gebied rond het schuurtje afgezet. Een specialistisch bedrijf zal het terrein komen saneren, aldus de officier van dienst van de brandweer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer