Kordaat optreden feestelijk bedankt

Emmeloord – De twee conciërges en leerlingen uit klas 1B van de Bonifatius Mavo in Emmeloord zijn dinsdagmiddag 5 december in het zonnetje gezet. Zij waarschuwden en hielpen de hulpdiensten op dinsdag 14 november jongst leden toen er in een woning aan de Van Diggelenstraat, vlak achter de school, een forse brand ontstond. Het vuur verwoestte de gehele woning en veroorzaakte ook schade bij de buren.

In de middagpauze verzamelden brandweerlieden, politieagenten en medewerkers van de Gemeente en Mercatus zich om de leerlingen en conciërges te bedanken voor hun adequate optreden vlak na het uitbreken van de woningbrand. In het bijzonderste Benjamin Collignon, leerling in klas 1B van de Bonifatius Mavo. Hij belde 1-1-2 en waarschuwde de conciërges Sjoerd Rozenberg en Harry Kampman. Die wisten de buren van de brandende woning in veiligheid te brengen en vingen hen urenlang op in de school.

“We zijn trots op jullie en bedanken namens alle hulpverleners en andere betrokkenen personen jullie adequate optreden tijdens deze heftige brand.”, vertelde Coördinator Brandweerzorg Noord, Hendrik Kramer, in de aula van de school. Alle leerlingen van klas 1B kregen een chocoladeletter uitgedeeld en aan de conciërges en Benjamin werden bloemen overhandigd. Ook een aantal getroffen buren waren aanwezig en ontvingen een bos bloemen van de gemeente. Als afsluiter werd er nog een oorkonde door de brandweer aan de school uitgereikt en een videoimpressie vertoond met allerlei beelden van het verloop van de brand.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer