Koningsnacht relatief rustig verlopen

Urk – Koningsnacht op Urk is, vergeleken met andere jaren, rustiger verlopen. Er waren een paar brandjes en een aantal jeugdigen gedroegen zich baldadig.

Op Urk is het een traditie om op Koningsdag tijdens zonsopgang met een brommer zonder uitlaat rond te rijden. Om ongeregeldheden zoals voorgaande jaren te voorkomen, trad de politie streng op. De afgelopen jaren vonden er veel vernielingen en brandstichtingen plaats in het dorp. Het waren de toeschouwers van het brommerrijden die zich hadden misdragen. Eén inwoner van Urk moest van de rechter dit jaar thuisblijven nadat diegene zich niet gedroeg in 2017. Dit jaar was, de meest overlastgevende plek, de rotonde Damlaan/De Akkers voorzien van camerabewaking. Volgens de brandweer worp dit zijn vruchten af, er vonden geen grote incidenten plaats.

Voordat het brommerrijden startte kreeg de brandweer twee meldingen. Rond 02:30 uur een brandend speeltoestel in het Urkerbos en rond 04:15 uur een bouwkeet in brand aan de Pyramideweg. Bij aankomst droop er brandende vloeistof uit de deur van de keet. De brandweer was snel ter plekke en wist te voorkomen dat de bouwkeet uitbrandde. Bij beide branden zal brandstichting zeer waarschijnlijk de oorzaak zijn geweest. De rest van de ochtend bleef het rustig voor de brandweer. Zij kwamen alleen nog in actie om het vreugdevuur op de rotonde Damlaan/De Akkers uit te maken.

De politie is ook tevreden. Voor zover bekend werden drie personen betrapt met rijden onder invloed en zijn er twee mensen aangehouden. Eén voor baldadigheid en de ander voor belediging van een agent. De omvang van de ontstane schade op straat is nog onbekend. De gemeente heeft de meeste troep inmiddels opgeruimd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer