KNRM tweemaal in actie op IJsselmeer

Urk – De KNRM van Urk heeft vrijdag 1 januari aan het einde van de middag voor het eerst in 2016 een reddingsactie uitgevoerd. Een zeilschip op het IJsselmeer maakte water en zat in de problemen.

Een opvarende alarmeerde rond half zes de KNRM met de melding dat zijn zeilboot lekkage had. De Urker reddingboot heeft ter plekke een controle uitgevoerd en de boot veilig naar de haven van Urk gebracht. Aldaar zal het schip worden gerepareerd.

Zaterdagochtend 2 januari werd de KNRM van Urk opnieuw gealarmeerd. Ditmaal voor brand aan boord van een crewschip, welke onderdelen naar het Windpark Noordoostpolder brengt. Ook de brandweer werd hiervoor opgeroepen. Samen voeren de hulpdiensten naar het schip op het IJsselmeer toe. Echter bleek bij aankomst de brand in de machinekamer al te zijn geblust door de bemanningsleden. De hulpverleners hebben alleen nog een nacontrole gedaan, waarna men weer kon inrukken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer