Kleine brandjes tijdens jaarwisseling

Noordoostpolder/Urk – De jaarwisseling is relatief rustig verlopen voor de hulpdiensten in Flevoland. Er waren geen grote incidenten.

De middag van oudejaarsdag verliep druk voor de hulpverleners in Rutten. Even na 14:00 uur raakte een 24-jarige man uit Ens gewond toen hij carbid aan het schieten was met een giertank langs het Ruttensepad. De man viel door de harde klap in een sloot en liep onder andere brandwonden op. Hij werd door omstanders uit het water gehaald en is even later door ambulancepersoneel met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Omstreeks 15:00 uur brak er aan de Sportweg in Rutten brand uit in een rijtjeswoning. Lees daarover hier meer.

Relatief rustige nacht
De avond bracht de brandweer van Urk een viertal meldingen. De eerste was een schuurbrand achter een woning aan de Pyramideweg. Hierbij kwamen ongeveer 20 vogels om het leven door verstikking in de rook. Desondanks de grote schade wist de brandweer de schuur te behouden. Hierna kwam de brandweer voor twee containerbrandjes in actie. Een vierde brandje was al snel uit, men hoefde hiervoor niet uit te rukken.

In de Noordoostpolder bleef het bij een paar meldingen. Aan het Hoefijzer in Ens woedde rond 00:30 uur brand in een heg naast een woning en even later bluste de brandweer in Emmeloord twee afvalbrandjes in de Saturnusstraat en op de Schoenerstraat. Verder was het rustig in de polder.

Vuurwerkslachtoffers
Bij de huisartsenpost in Emmeloord werden een viertal personen behandeld aan letsel door vuurwerk, aldus Omroep Flevoland. Voor zover bekend hebben er verder geen noemenswaardige persoonlijke ongelukken plaatsgevonden.

De hulpdiensten en burgemeesters van Noordoostpolder en Urk spreken over een rustige nacht met weinig incidenten. Daarmee zegt men dat de jaarwisseling goed is verlopen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer