Jeugdbrandweer officieel geregionaliseerd 

Flevoland – De jeugdbrandweer is zaterdag 21 maart officieel geregionaliseerd. De vier jeugdbrandweerkorpsen van Flevoland waren nog zelfstandig maar zijn nu samengevoegd onder de naam ‘Jeugdbrandweer Flevoland’.

De jeugdbrandweer is een kweekvijver voor jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar. Ze oefenen één keer in de week om zo het brandweervak te leren. Uiteindelijk kan de jeugd doorstromen naar de echte brandweer. ‘We hopen dat de jeugd vanuit de jeugdbrandweer doorstroomt naar het echte werk, daarvoor moeten we met z’n allen gaan samenwerken’, aldus brandweercommandant Gerrit Spruit.

Op deze speciale dag werd een onderlinge jeugdbrandweerwedstrijd georganiseerd ter ere van de regionalisering. De jonge brandweermensen kregen een aanstelling van de commandant en zijn benoemd tot lid van Jeugdbrandweer Flevoland, een onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. Hiernaast streden zeven ploegen uit Almere, Noordoostpolder, Lelystad en Zeewolde voor een plek op het erepodium bij de wedstrijd.

In de oude brandweerkazerne van Zeewolde werd een brand gesimuleerd. De teams moesten hierop inspelen en de brand vakkundig blussen. Een kritische jury beoordeelde alles. Na afloop werd de onthulling gedaan van de nieuwe kleding wat de jeugdleden in de toekomst gaan dragen. Hierna volgde ook de prijsuitreiking door de burgemeester van Zeewolde.

Het scheelde soms maar weinig punten maar uiteindelijk was dit de uitslag. De ploeg van Noordoostpolder behaalde de eerste plaats. Hierna volgde Lelystad op de tweede plaats en het team van Almere op de derde plaats.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer