Inbrekers opgepakt na klopjacht in Kuinderbos

Kuinre/Luttelgeest – De politie en een aantal burgers zijn zondagavond 31 januari opzoek geweest naar twee inbrekers in en rondom het Kuinderbos.

Rond 16:00 uur werd er ingebroken in een woning in Kuinre, waarna twee mannen te voet zijn gevlucht in de richting van het nabijgelegen Kuinderbos. Getuigen zagen de verdachten bij de Schansweg het bos inrennen. De politie kwam ter plaatse en startte direct een zoekactie.

Klopjacht
Het Kuinderbos werd hermetisch afgesloten. De politie zocht met meerdere agenten en een speurhond naar de inbrekers en ook een aantal omwonenden hielpen mee. Er werd tevens een Burgernetbericht met een signalement van de verdachten verspreid.

‘100% score’
Na ongeveer twee uur zoeken werd het donker. Dit bemoeilijkte de zoekactie en uiteindelijk besloot de politie om de speurtocht te staken. Echter op dat moment werd een verdachte gespot langs de Kuinderweg. De man kwam kleddernat uit een sloot en werd door de agenten aangehouden. Niet veel later werd ook de tweede verdachte opgespoord. Hij zat in een schuur bij een boerderij aan de Schansweg. De politie heeft beide verdachten afgevoerd naar het politiebureau.

Het is niet bekend of er iets buit is gemaakt bij de inbraak. De politie doet verder onderzoek.

Twee inbrekers aangehouden. Vanmiddag kregen wij samen met de collega’s van @politie_steenwijk_staphorst een melding van…

Geplaatst door Politie Noordoostpolder/Urk op Zondag 31 januari 2021Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer