Hulpdiensten hebben rustige jaarwisseling

Flevoland – Het nieuwe jaar is rustig van start gegaan. Er waren minder incidenten dan voorgaande jaren, daarom spreekt de brandweer van een ‘beheersbare jaarwisseling’.

Op Oudejaarsdag stond de polder traditioneel in het teken van carbidschieten. Honderden jongeren gingen er op uit met hun melkbus om knallend 2017 af te sluiten. Voor zover bekend is dit allemaal zonder incidenten verlopen.

Vlak voor 21:00 uur kreeg de brandweer in Emmeloord hun eerste melding. In een woning aan de Neptunusstraat woedde een kleine schoorsteenbrand. Met behulp van de hoogwerker uit Lelystad heeft men de schoorsteen geveegd, waarna men kon inpakken. Op 1 januari kreeg men om 08:00 uur de tweede, en tevens laatste melding tijdens Oud en Nieuw, van een containerbrand bij een woning aan de Hannie Schaftweg.

De brandweerlieden op Urk kwamen, vlak na 00:00 uur, een tweetal keer in actie voor containerbrandjes. De rest van de nacht heeft men geen meldingen meer gehad. In de omliggende dorpen bleef het zelfs volledig stil bij de brandweer.

Volgens de politie waren er weinig ongeregeldheden in noordelijk Flevoland. Op Urk sneuvelden bij het Berechja College en op een paar andere plekken in dorp een aantal ruiten door vuurwerk, aldus Omroep Flevoland. Desondanks spreekt een woordvoerder van de gemeente over een rustige jaarwisseling op Urk.

Voor zover bekend zijn er geen zwaargewonden door vuurwerk in de Noordoostpolder of op Urk gevallen. Of er mensen zijn aangehouden, is nog niet bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer