Grote brand verwoest schuur met auto’s

Luttelgeest – Een grote brand heeft dinsdag 5 februari een schuur op een erf aan de Lindeweg in het buitengebied van Luttelgeest in de as gelegd.

Het vuur ontstond even voor 18:00 uur in de schuur van 50×20 meter grenzend aan een woonhuis. De brand was al snel uitslaand en zwarte rook trok richting Overijssel. De brandweer schaalde op naar het sein ‘zeer grote brand’ en zette voertuigen uit Marknesse, Kuinre, Emmeloord, Lelystad, Urk en Rutten in. Brandweerlieden konden het huis nog betreden en wisten met een binnenaanval de woning te behouden. Wel liep het huis brand- en waterschade op. De bewoners kunnen daarom tijdelijk niet in hun woning overnachten. Onderdak is voor hen elders geregeld.

De brandweer deed metingen omdat er mogelijk sprake was van het vrijkomen van asbest. Een meetploeg en een adviseur gevaarlijk stoffen kwamen ter plekke. Uiteindelijk werd er geen asbest aangetroffen. De rook gaf geen problemen, dit trok over de akkers en dunbevolkt gebied.

De brandweer is nog urenlang bezig geweest met nablussen. De schuur is van het bedrijf Rockyman, een dealer in vierwielaangedreven auto’s en onderdelen van het merk Daihatsu. De gehele inboedel, zoals een magazijn met auto-onderdelen, de werkplaats en enkele terreinwagens, is in vlammen opgegaan. Een tiental auto’s die buiten stonden zijn wel gespaard gebleven. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.

Ondanks fysieke afstand zojuist contact met de betreffende eigenaar. Gelukkig geen persoonlijk letsel. Betrokkenen zijn omgeving dankbaar voor ondersteuning en onderdak die hen is geboden #gemeenschapszin #luttelgeest@brandweerflevohttps://t.co/kPoAU8dXWz— Harald Bouman (@HaraldBouman) February 5, 2019
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer