Grote brand verwoest schuur bij manege

Emmeloord – Een grote schuur van het Hippisch Centrum Emmeloord is maandagmiddag 28 september compleet in de as gelegd.

De brand op het terrein van de manege aan de Sportlaan werd even na 13:30 uur ontdekt. Al snel sloegen de vlammen uit de schuur. Bij aankomst van de brandweer was de schuur niet meer te redden.

De brandweer schaalde op naar het sein ‘grote brand’. Brandweerlieden uit Emmeloord, Marknesse, Ens, Urk, Kuinre en Lelystad bestreden de brand. Even voor 16:00 uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven.

Volgens een woordvoerder van de brandweer werd de brandende schuur onder andere gebruikt als opslag voor hooi. Ook hingen er zadels en teugels binnen. De schuur en de spullen zijn verloren gegaan.

Paarden en stallen gered
De brandweer wist door snel optreden te voorkomen dat de brand oversloeg naar de aangrenzende gebouwen, waaronder de stallen van de paarden. De dieren zijn uit voorzorg wel geëvacueerd maar zij bleven ongedeerd. De stallen werden nat gehouden totdat de brand onder controle was.

Asbestdeeltjes in het bos
De rook zorgde voor weinig problemen, mede dankzij de goede windrichting. Er is wel een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen bij de brand maar dat gaf geen gevaar voor de volksgezondheid.

Urenlang werk
De brandweer is nog tot in de avonduren bezig geweest met nablussen. De hooibergen moesten uit elkaar worden getrokken om zo ook de smeulende resten te kunnen doven. Dit was een pittige klus.

Oorzaak onduidelijk
De politie en brandweer vertelden onderzoek te gaan doen naar de precieze oorzaak van de brand. Volgens getuigen zou er waarschijnlijk sprake zijn van brandstichting, maar dat zal nog worden uitgezocht.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer