Grote brand in havenmeesterswoning

Urk – In de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december heeft er een grote brand gewoed in een leegstaand pand aan de Wijk 2 op Urk.

De brand ontstond omstreeks 03:15 uur in de voormalige havenmeesterswoning. Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een uitslaande brand. Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ wat betekent dat drie tankautospuiten worden ingezet, twee uit Urk en de ploeg van Nagele. Ook een hoogwerker uit Lelystad werd opgesteld om van bovenaf te kunnen blussen. Omstreeks 05:30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Hierna is het nablussen begonnen. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend. Het pand is met hekken afgezet om de veiligheid van omwonenden en het winkelend publiek te garanderen. Door de brand zou de woning namelijk in elkaar kunnen storten, aldus de gemeente.

Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling, dat door en over het dorp heen trok. Er werden berichten via NL-Alert verstuurd naar de inwoners. Volgens de brandweer was dat nodig zodat omwonenden die bijvoorbeeld met het raam open sliepen, werden gealarmeerd. Rond 05:15 uur kwam dit advies te vervallen. De rook- en stankoverlast verdween langzaam.

De oude havenmeesterswoning stond vorig jaar te koop. In november werd bekend dat het gebouw niet meer te restaureren was en dat deze gesloopt moest worden. Er komen volgens Omroep Flevoland nieuwe huizen op de huidige plek, die moeten gaan lijken op de oude woning.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer