Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw

Urk – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli heeft er een zeer grote brand gewoed op het bedrijventerrein Zwolsche Hoek op Urk. De brand heeft meerdere bedrijven verwoest, deze zaten verzameld in één gebouw.

De brand werd om 01:30 uur ontdekt in een bedrijfsverzamelgebouw aan Het Scheer. De brandweer schaalde in 20 minuten op tot ‘zeer grote brand’. Brandweerlieden van Urk kregen ondersteuning van de collega’s uit Nagele, Ens, Swifterbant, Emmeloord en Almere. Vijf tankautospuiten en een hoogwerker zijn ingezet om het vuur te blussen.

De brand is vermoedelijk voorin het gebouw begonnen. Hier zat een bedrijf gevestigd dat zich specialiseerde in truckstofferingen. Naast dit bedrijf zaten diverse boxen, waar veel spullen in stonden opgeslagen. De brandweer heeft een aantal aanhangers nog uit het gebouw weten te halen. Het sein ‘brand meester’ werd rond 03:30 uur gegeven. Men is hierna nog enkele uren wezen nablussen totdat alles helemaal uit was.

Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen bij de brand vrijgekomen. Er raakte ook niemand gewond. De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.

Schade bij daglicht
Zondagmiddag kwamen veel mensen een kijkje nemen aan Het Scheer. Bij daglicht is de grote schade aan het bedrijfsverzamelgebouw goed te zien. Het dak voorin het gebouw is helemaal ingezakt.

Binnen stonden meerdere vrachtwagens, welke allemaal verloren zijn gegaan. Omroep Flevoland meldde dat de schadepost in de honderdduizenden euro’s zal gaan lopen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer