Gladde wegen, fietsers onderuit

Emmeloord – Meerdere fietsers zijn woensdagochtend 5 februari door gladheid onderuit gegaan op wegen en fietspaden.

Vorst aan de grond zorgde op veel plekken voor een bevroren wegdek. Het verkeer werd verrast door de gladheid. Er was niet of niet voldoende gestrooid.

Langs de Kamperweg raakte een fietser gewond maar ook op de Onder de Toren en op de Noordzijde was er sprake van letsel na een valpartij. Het ambulancepersoneel heeft de slachtoffers behandeld maar voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.

De politie en enkele Emmeloorders namen het heft in eigen handen. Agenten strooiden op de plek van het ongeval op de Onder de Toren. Een aanwonende van de Espelerlaan voorzag de rotonde bij zijn huis van wat strooizout. Een aantal scholieren ging daar even voor 08:30 uur onderuit op weg naar school. Zij stonden snel weer op om op tijd in de les te kunnen komen.

Verrast
Gemeente Noordoostpolder meldt dat er preventief was gestrooid op fietspaden en bruggen. Uit metingen ’s nachts bleek dat het niet vroor, daarom werd er niet verder gestrooid. Toen het later alsnog ging vriezen en ’s ochtends de eerste meldingen van glijpartijen binnenkwamen, is de gemeente direct begonnen met een grote strooironde. Men werd enigszins verrast door de dalende temperatuur en de gladheid.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer