Felle schuurbrand aan de Muntweg

Emmeloord – Een hooischuur op een boerenerf aan de Muntweg is in de nacht van zondag 23 op maandag 24 januari compleet afgebrand.

De brand werd rond 03:00 uur gemeld, waarna de brandweer met meerdere voertuigen uitrukte. Toen men arriveerde stond de schuur al in lichterlaaie. De brandweer zette in op het voorkomen van het uitbreiden van de brand. Dit lukte en daardoor bleef een aangrenzende schuur gespaard.

De brand was goed te zien vanaf de naastgelegen A6. De 112-meldkamer kreeg daarom veel telefoontjes van automobilisten die de brand wilden melden. Ook toen de brandweer al volop aan het blussen was kwamen er nog belletjes binnen. “Melden is niet nodig.”, twitterde de brandweer rond 06:30 uur. Rijkswaterstaat plaatste tekstkarren langs de snelweg om het verkeer op de brand te attenderen.

Flinke klus
De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. Dit nam veel tijd in beslag. De brandende bult hooi moest uit elkaar worden getrokken. Hiervoor zijn twee kranen ter plaatse gekomen. De brandweer zette een groot watertransportsysteem in om voldoende bluswater ter plekke te krijgen. Pas rond het middaguur waren de bluswerkzaamheden klaar.

De rook trok over de akkers, waardoor het verkeer op de A6 en Muntweg geen hinder had. Het Friesepad is wel afgesloten geweest omdat er slangen over de weg lagen.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer