Felle brand verwoest zolder van woning

Urk – Op de zolder van een huis aan de Steenbank op Urk is dinsdag 1 maart rond 12:15 uur brand uitgebroken.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een een hoogwerker ter plaatse om de brand te bestrijden. Het was een pittige klus voor de brandweerlieden.

De brand was lastig te bereiken omdat het vuur met name in de nok van de woning zat. Er moest veel sloopwerk worden verricht om het vuur onder controle te krijgen. Daarnaast was de zolder gevuld met hete rookgassen. De rook perste zich naar buiten via een zolderraam.

Na zo’n drie kwartier blussen en slopen kreeg de brandweer vat op het vuur. Vervolgens is via de hoogwerker het dak opengebroken zodat men er zeker van kon zijn dat de brand uit was.

Oorzaak brand onbekend
De schade in en aan het huis is groot. De zolder is compleet uitgebrand. De brand is vermoedelijk begonnen in het dak rondom de schoorsteen, maar het is onbekend waardoor dat kon gebeuren. Niemand raakte bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer