Felle brand in vrachtwagen naast school

Emmeloord – Bij de skatebaan aan de Nagelerweg heeft zaterdagmiddag 27 januari een flinke brand in een vrachtwagen gewoed.

De cabine ging in vlammen op. Er was sprake van veel rookontwikkeling.

De vrachtwagenchauffeur reed even voor 15:00 uur over de Nagelerweg, toen er plots een waarschuwingslampje begon te knipperen op het dashboard. Vermoedelijk ontstond de brand tijdens het regenereren. Op het weggetje tussen de skatebaan en de school X-Tuur zette de chauffeur zijn truck stil en sprong uit de cabine. Vervolgens grepen de vlammen om zich heen en was er binnen een paar minuten een zwarte rookwolk te zien. De chauffeur bleef ongedeerd.

Erger voorkomen
Vanwege de precaire plek, zo vlak naast de school, schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’. Blusgroepen uit Emmeloord en Nagele en een schuimblusvoertuig uit Kampen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Door het snelle optreden heeft de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar X-Tuur. Daar stond wel een raam open, waardoor de brand te ruiken was in de school, maar er hing verder geen rook binnen. De brandweer heeft metingen verricht en het schoolgebouw geventileerd zodat de stank kon verdwijnen. Op een paar verbrande vlaggen na, heeft de school zelf geen schade opgelopen, aldus de brandweer.

Forse schade
De cabine van de vrachtwagen is compleet verwoest door de brand. De laadruimte, met daarin een partij wortels, raakte ook beschadigd, maar is wel grotendeels intact gebleven.

De naastgelegen Industrieweg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Omstanders werden op ruime afstand gehouden vanwege de rookontwikkeling. Een berger heeft de vrachtwagen inmiddels afgesleept.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer