Explosief aan deur van bedrijfspand

Urk – In de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni is er bij een bedrijfspand aan het Westgat op Urk een verdacht pakketje gevonden.

De hulpdiensten kwamen in actie na de melding rond 02:00 uur. Aan de voordeur van het bedrijfspand hing een plastic tas. Daar bleek na onderzoek een handgranaat in te zitten, aldus de politie.

De situatie werd serieus opgepakt. Uit voorzorg werd de omgeving ruim afgezet en mocht niemand het gebied betreden. Naast de politie kwamen ook de brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse.

De politie en de specialisten van Defensie zijn op onderzoek uitgegaan. De handgranaat werd veiliggesteld waarna de EOD het object later onschadelijk heeft gemaakt.

Rond 06:30 uur werd de straat weer vrijgegeven. De recherche doet aanvullend onderzoek en roept getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen. Ook mensen die voorafgaand of daarna iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het pand worden gevraagd om deze informatie door te geven aan de recherche via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer