Espelerweg afgesloten door gaslek

Emmeloord – Op donderdagavond 28 juni is de brandweer omstreeks half acht uitgerukt naar de Espelerweg voor een sterke gaslucht voor een woonboerderij.

Bij aankomst verrichtte de brandweer metingen in de berm en constateerde dat er sprake was van een gaslek en daardoor een gevaarlijke situatie was ontstaan. De hulpdiensten sloten de Espelerweg, tussen de Espelerlaan en de Banterweg, geheel af en de woonboerderij werd uit voorzorg korte tijd ontruimd.

Volgens de overburen zou men al de hele week in contact zijn met netbeheerder Liander vanwege een vreemde lucht, maar kon er nog niets aan worden gedaan. De gaslucht werd donderdagavond echter zo sterk dat de brandweer werd ingeschakeld. Netbeheerder Liander is vervolgens gewaarschuwd en direct begonnen met reparatiewerkzaamheden.

De Espelerweg was vanwege de werkzaamheden urenlang afgesloten. Pas na middernacht kon het verkeer weer gebruik maken van de weg. Hoe de gaslekkage kon ontstaan, is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer