Drie inbrekers opgepakt dankzij alerte bewoner

Emmeloord – Een wel heel alerte bewoner uit Emmeloord zag op zondag 28 juni rond 02:30 uur een verdachte situatie ontstaan in de buurt van de Espelerlaan. Drie mannen gedroegen zich opvallend en maakten gebruik van een voertuig.

De bewoner vertrouwde het niet en belde 1-1-2. Surveillerende agenten hebben het verdachte voertuig staande gehouden. De inzittenden konden geen waarschijnlijke verklaring geven waarom ze op dat tijdstip door de buurt reden. Bij nadere doorzoeking werden inbrekerswerktuigen aangetroffen in de auto. Tevens troffen de agenten goederen aan die mogelijk buit waren gemaakt bij één of meerdere woninginbraken. De drie mannen, in de leeftijd van 23 en twee keer 20 jaar, zijn aangehouden. Twee verdachten zijn afkomstig uit Emmeloord.

Maandag 29 juni werd er aangifte gedaan van een woninginbraak aan de Tjongerstraat in Emmeloord. Deze inbraken hadden eerder in het weekend plaatsgevonden. De spullen die aangetroffen werden bij de aangehouden verdachten in de auto bleken afkomstig van deze inbraken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer