Dieseldieven slaan toe op het land

Noordoostpolder – Bij diverse boeren in het noordwestelijke deel van de Noordoostpolder zijn de afgelopen dagen honderden liters diesel gestolen.

Het gaat om brandstof uit apparatuur dat wordt gebruikt bij het beregenen van het land. In deze zeer droge periode zijn de landbouwmachines volop op het land actief.

Het gaat volgens de politie iedere keer om honderden liters, meldt men op Twitter. Bij één boer is zelfs 800 liter brandstof meegenomen. “In de beregeningsinstallaties zit heel veel diesel in om de machines lange tijd te laten werken”, vertelde een wijkagent bij Omroep Flevoland.

Mensen die in het buitengebied wonen worden gevraagd alert te zijn, met name in de nachtelijke en dus donkere uren. De politie denkt dat de dieven op pad zijn met een busje of vrachtwagen. “Deze hoeveelheden neem je niet zomaar met een jerrycan mee.” Bij het zien van verdachte situaties kunnen getuigen direct 112 bellen, aldus de politie. Agenten zullen de komende tijd meer gaan surveilleren rondom de akkers.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer