De brandweer is op zoek naar jou!

Flevoland – Onder het motto ‘Onze papa’s en mama’s redden het niet alleen!’ is de brandweer op zoek naar vrijwilligers in de Noordoostpolder.

Winter Experience
Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december organiseert Brandweer Flevoland de Winter Experience. Bij de kazerne aan de Nijverheidstraat 34 te Emmeloord zijn diverse demonstraties en een kerstmarkt te bezoeken. Op vrijdag bent u van 15:00 tot 21:00 uur welkom en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Varken aan het spit, warme snert en de jeugdbrandweer zijn er onder andere te vinden. Het bedrag van de markt zal geheel worden geschonken aan 3FM Serious Request. Om in de kerstsferen te komen en een beeld te geven wat de brandweer allemaal inhoudt, bent u van harte welkom.

Vrijwilliger bij de brandweer, wat houdt dat in?
De brandweer staat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om op elk ogenblik in actie te kunnen komen. Brandweer m/v is een verantwoordelijke en soms zware taak. Want jij gaat aan het werk waar anderen wegrennen. En je moet bijvoorbeeld met slachtoffers om kunnen gaan. Want naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto en tijdens incidenten met gevaarlijke stoffen. Zowel overdag als ‘s nachts.

Oefenen
Elke maandagavond oefen je op de kazerne of op locatie zodat je alle taken goed blijft beheersen. Naast een oefenavond volg je ook 2 jaar lang 1 avond in de week en een aantal zaterdagen op oefencentra de basisopleiding voor brandwacht.

Wat biedt de brandweer?
Je ontvangt naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent tijdens al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd.

Werkgever
Als je overdag beschikbaar bent is het belangrijk dat je eventuele werkgever achter je keuze staat. Je werkgever kan ook profiteren van het feit dat je vrijwilliger bent. Met het diploma brandwacht is een cursus bedrijfshulpverlening overbodig.
Wil je meer informatie over de vrijwillige brandweer? Kijk op de website van Brandweer Flevoland of neem contact op met teamleider Patrick Sprokkereef, tel. 0900-0165.

poster_brandweerkids
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2018 Regio25.nl - Disclaimer