Coronavirus in noordelijk Flevoland

Regio – Het coronavirus heeft momenteel invloed op het dagelijks leven. In Nederland zijn er meer dan 40.000 besmettingen via een test bevestigd.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Alleen zorgverleners, ziekenhuispatiënten, mensen met onderliggende gezondheidsklachten en bewoners van verpleeghuizen komen in aanmerking voor een test.

Het RIVM komt iedere middag met een update. Hieronder de lokale cijfers en andere feiten.

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Urk

*Het RIVM gaf tussen 30 maart en 8 april geen gegevens vrij over het aantal vastgestelde besmettingen. Om het overzicht te bewaren zijn wij vanaf april de gegevens in grafieken gaan bijhouden.

Lees hieronder andere feiten per dag:


• ZATERDAG 2 MEI
Er is opnieuw een overledene door het coronavirus vastgesteld in de Noordoostpolder. Daarmee komt het aantal sterfgevallen op 9. Op Urk zijn 4 mensen overleden door corona.

Het aantal Flevolanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is opgelopen tot 55. Vorige week zaterdag stond het totaal aantal geregistreerde sterfgevallen in de provincie nog op 35.


• VRIJDAG 1 MEI
Het aantal Flevolanders dat officieel is overleden aan de gevolgen het coronavirus is opgelopen tot 51, aldus het RIVM. Flevoland telt inmiddels 736 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 14 meer dan een dag geleden.

Vanwege Koningsdag zijn deze week de registraties van overleden personen in Flevoland wat vertraagd. Naar verwachting ligt het sterftecijfer wel hoger omdat niet iedere zieke wordt getest op corona.

Sterfgevallen Noordoostpolder – 8 (stijging van 4)
Sterfgevallen Urk – 4 (gelijk gebleven)


• DONDERDAG 30 APRIL
Er zijn in heel Flevoland vandaag geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Wel kwamen er in totaal 9 nieuwe corona-besmettingen bij. In totaal is nu bij 722 Flevolanders besmetting met het coronavirus vastgesteld.


• WOENSDAG 29 APRIL
In totaal is nu bij 713 Flevolanders via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. In heel Nederland zijn nu 38.802 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.


• DINSDAG 28 APRIL
De politie heeft maandagavond een feestje bij een bedrijf op Urk beëindigd. Dat meldt één van de wijkagenten. Er waren zes mensen bij het feest aanwezig. Alle zes de feestgangers werden met een boete voor samenscholing naar huis gestuurd.


• MAANDAG 27 APRIL
De politie heeft tijdens de Koningsnacht op Urk een aantal boetes uitgeschreven vanwege samenscholing. Een grote groep jeugd hield zich niet aan de corona-maatregelen.

Lees meer op: Koningsnacht relatief rustig verlopen


• ZONDAG 26 APRIL
De gemeente Urk roept inwoners opnieuw op thuis te blijven, omdat te veel mensen naar buiten gaan. De gemeente deed de waarschuwing via social media.


• ZATERDAG 25 APRIL
In Flevoland zijn op dit moment officieel 35 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. Vandaag is er in de Noordoostpolder één sterfgeval bij gekomen. De tot nu toe bekende cijfers:

Sterfgevallen Noordoostpolder: 4
Sterfgevallen Urk: 4


• VRIJDAG 24 APRIL
Flevoland telt inmiddels 652 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 11 meer dan een dag geleden.


• DONDERDAG 23 APRIL
In Flevoland is nu bij 641 inwoners via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 28 meer dan woensdag.

In totaal zijn tot nu toe 226 Flevolanders met corona in het ziekenhuis opgenomen. Er zijn vandaag geen nieuwe sterfgevallen door het coronavirus gemeld in Flevoland.


• WOENSDAG 22 APRIL
In Flevoland is tot nu toe bij 613 inwoners besmetting met het coronavirus via een test vastgesteld. Dat zijn er 18 meer dan dinsdag. In heel Nederland zijn er nu 34.842 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.


• DINSDAG 21 APRIL
De maatregelen tegen het coronavirus zijn verlengd. Dit maakte premier Mark Rutte vanavond in een persconferentie bekend. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, 1,5 meter afstand houden – alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren – worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei, er gelden daarop enkele uitzonderingen. In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Alle informatie over de maatregelen en de uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.


• MAANDAG 20 APRIL
Er zijn tot dusver geen nieuwe sterfgevallen bekend gemaakt in de Noordoostpolder of op Urk. Het aantal besmettingen lopen nog wel op maar daar is volgens het RIVM landelijk gezien wel een afvlakking in op te merken.

In de provincie Flevoland is nu bij 572 inwoners via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 6 meer dan zondag.


• ZONDAG 19 APRIL
Vandaag geen regionale bijzonderheden. Landelijk gezien zijn er tot zondag 32.655 positief geteste personen, 9.704 ziekenhuisopnames en 3.684 overleden patiënten bevestigd.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen, om het coronavirus onder controle te krijgen, over het algemeen lijken te werken, meldt het RIVM.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.


• ZATERDAG 18 APRIL
Sinds donderdag maakt het RIVM ook het aantal officieel vastgestelde sterfgevallen door het coronavirus per gemeente bekend. Dat zijn de sterfgevallen waarbij besmetting met het coronavirus met een test is vastgesteld.

In Flevoland zijn tot nu toe officieel 26 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. In Lelystad zijn dat 7 inwoners, in Almere 5, op Urk en in Dronten 4 en in Noordoostpolder en Zeewolde 3.


• VRIJDAG 17 APRIL
Goed nieuws: Veel corona-patiënten uit Urk knappen (snel) op. Op een enkeling na, gaat het naar omstandigheden goed met hen, aldus Het Urkerland. De eerste coronapatiënte van Urk is al langere tijd thuis en komt zelfs al weer buiten. Haar man wordt nog verpleegd in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.


• DONDERDAG 16 APRIL
Twee bewoners van verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Zeven andere bewoners zijn besmet en worden momenteel geïsoleerd verzorgd.

Tot nu toe zijn er 3 sterfgevallen door het coronavirus bevestigd in de Noordoostpolder. Op Urk is het aantal officiële sterfgevallen 4.


• WOENSDAG 15 APRIL
Vanaf deze week is het mogelijk om àlle bewoners van zorginstellingen met gezondheidsklachten te testen op het coronavirus. Hiervoor was de regel ‘twee per instelling’.


• DINSDAG 14 APRIL
In het Dokter Jansencentrum in Emmeloord liggen negen patiënten. Op die tijdelijke zorglocatie voor het coronavirus zijn twaalf bedden beschikbaar.


• MAANDAG 13 APRIL
In Flevoland is nu bij 415 inwoners besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 34 meer dan zondag, Eerste Paasdag. Dit blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.


• ZONDAG 12 APRIL
In de provincie Flevoland is tot nu toe bij 381 inwoners besmetting met het coronavirus via een test vastgesteld. Dat is in etmaal tijd een stijging van 14 patiënten.


• ZATERDAG 11 APRIL
In Flevoland is bij 367 inwoners besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 39 meer dan een dag geleden.


• VRIJDAG 10 APRIL
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ziet dat de sterfte in Nederland de laatste weken veel hoger is dan normaal. Voor de week van 30 maart tot 5 april is die stijging ook in Flevoland terug te zien. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag bekend zijn gemaakt.

Voor zover nu officieel bekend zijn 15 patiënten uit Flevoland gestorven. De gemeente Urk laat weten 6 sterfgevallen te tellen. Bij 4 is besmetting met het coronavirus officieel vastgesteld en bij 2 is de besmetting zo goed als zeker. De laatste 2 worden niet meegeteld in de cijfers van het RIVM. De gemeente Noordoostpolder heeft tot nu toe één sterftegeval door het coronavirus bevestigd.


• DONDERDAG 9 APRIL
Flevoland heeft inmiddels 303 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test vastgesteld. Dat zijn er tien meer dan woensdag.


• WOENSDAG 8 APRIL
In de provincie Flevoland is inmiddels bij 293 inwoners besmetting met het coronavirus via een test vastgesteld.


• DINSDAG 7 APRIL
Flevoland telt inmiddels 274 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 10 meer dan een dag geleden.


• MAANDAG 6 APRIL
Flevoland telt tot nou toe 264 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 10 meer dan zondag.

Ziekenhuisopnames
Noordoostpolder – 8 (gelijk aan zondag)
Urk – 16 (stijging van 2)

Sterfgevallen
Noordoostpolder – 1
Urk – 3


• ZONDAG 5 APRIL
De politie heeft dit weekend op Urk tientallen waarschuwingen aan mensen gegeven. Volgens wijkagent Marcel was het erg druk op straat en werd er geen 1,5 meter afstand van elkaar gehouden. Eén persoon die wegvluchtte, maar herkend werd door de wijkagent, heeft wel een bekeuring van 400 euro gekregen.

Zaterdagavond trof de politie in Tollebeek vier samenscholers aan. De jongeren hadden ook een verboden-toegangs bord genegeerd en kregen ieder een boete. Eén van hen had vermoedelijk harddrugs bij zich en is aangehouden.


• ZATERDAG 4 APRIL
Flevoland telt inmiddels 234 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 9 meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 16.672 positieve tests geregistreerd. Dit blijkt uit de recentste update van het RIVM.

In totaal zijn 14 mensen uit Urk opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Het aantal in de Noordoostpolder is gelijk gebleven aan gisteren, namelijk 8 ziekenhuisopnames.


• VRIJDAG 3 APRIL
Een bewoner van verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord, onderdeel van Zorggroep Oude en Nieuwe land, is positief getest op het coronavirus. De bewoner wordt geïsoleerd van de andere bewoners verzorgd.

Flevoland telt tot en met vandaag 225 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 22 meer dan donderdag. In totaal zijn 8 inwoners van de Noordoostpolder en 13 inwoners van Urk opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Binnen 24 uur zijn de ziekenhuisopnames in beide gemeentes met 1 patiënt gestegen.

Dringende oproep
Burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder: “Ondanks het prachtige weer aankomend weekend vraag ik u met klem om hier vooral thuis van te genieten. Een ommetje voor een frisse neus of naar buiten voor een boodschap kan nog steeds. Maar voorkom een boete en trek er niet op uit naar de recreatiegebieden in de polder of daarbuiten. Met het mooie weer is dit extra moeilijk, maar alleen samen komen we hier doorheen. Ik heb veel waardering voor uw inzet en bijdrage. Ik reken op u. Een goed en vooral gezond weekend gewenst.”


• DONDERDAG 2 APRIL
Flevoland telt inmiddels 203 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 14 meer dan een dag geleden.

Tot nu toe zijn er in totaal 12 Urkers en 7 inwoners van de Noordoostpolder opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, aldus de nieuwe cijfers van het RIVM.

Wijkagent Marcel waarschuwt ouders om hun voetballende kinderen beter in de gaten te houden. Hij heeft deze week groepen jeugd weggestuurd van voetbalplekken op Urk en in Tollebeek: “Wees geen egoïst”. Er zijn voor zover bekend nog geen bekeuringen uitgedeeld.


• WOENSDAG 1 APRIL
Flevoland telt inmiddels 189 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 23 meer dan gisteren.

Op Urk zijn drie sterfgevallen door het coronavirus bevestigd. Dinsdag overleden een 87-jarige man en een 91-jarige vrouw. Vandaag werd bekend dat ook een 85-jarige Urker is bezweken door de gevolgen van COVID-19. In de Noordoostpolder is één sterfgeval bekend. Een 79-jarige man uit Creil kwam vorige week om het leven door het coronavirus.

Vanaf vandaag maakt het RIVM niet meer bekend hoeveel besmettingen er per gemeente zijn vastgesteld. Dat wordt alleen nog maar op provincieniveau gedaan. In plaats daarvan worden nu het aantal ziekenhuisopnames per gemeente gemeld. In die aantallen zijn ook inmiddels ontslagen of overleden patiënten verwerkt.

Uit de nieuwe gegevens blijkt dat er tot nu toe 11 inwoners van Urk en 6 inwoners uit de Noordoostpolder met het coronavirus zijn opgenomen in een ziekenhuis. Dat maakt een totaal van 17 patiënten. Overige (vermoedelijke) besmette personen zieken uit in thuisisolatie.


• DINSDAG 31 MAART
Op Urk zijn de afgelopen 24 uur twee mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dit melden de gemeente en Het Urkerland.

Het gaat om een 87-jarige mannelijke bewoner van woonzorgcentrum Talma Het Dok en een 91-jarige vrouw uit appartementencomplex Het Ankerlicht. Bij hen werd vorige week het coronavirus vastgesteld.

In Talma Het Dok is vorige week bij nog een andere bewoner het coronavirus geconstateerd. Hoe het nu met die meneer gaat is niet bekend.

Volgens het RIVM zijn er vandaag geen nieuwe vastgestelde besmettingen gemeld in de Noordoostpolder of op Urk. Daarmee blijft het aantal gelijk aan maandag, namelijk 25 patiënten.


• MAANDAG 30 MAART
Er zijn sinds zondag geen nieuwe personen in de Noordoostpolder of op Urk vastgesteld met het coronavirus, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Het totale aantal in noordelijk Flevoland staat tot nu toe op 25.

Voor zover officieel bekend zijn drie patiënten uit Flevoland gestorven door het coronavirus; een 79-jarige man uit Creil, een 76-jarige man uit Dronten en 57-jarige vrouw uit Lelystad.


• ZONDAG 29 MAART
Het aantal besmettingen op Urk is de afgelopen 24 uur snel opgelopen. In totaal zijn er nu 14 positief geteste inwoners in de gemeente. Dat zijn er 4 meer dan zaterdag. Het gaat om Urkers tussen de 56 en 91 jaar.

In de gemeente Noordoostpolder kwam er één corona-patiënt bij. Dat zet het totaal aantal positief geteste personen vandaag op 11, aldus het RIVM.

Flevoland telt inmiddels 134 inwoners bij wie het coronavirus met een test is vastgesteld.


• ZATERDAG 28 MAART
Het aantal besmettingen op Urk en in de Noordoostpolder is gelijk. Beide gemeenten hebben te maken met 10 positief geteste corona-patiënten, blijkt uit de recentste cijfers van het RIVM.

Flevoland telt inmiddels 117 inwoners bij wie het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 12 meer dan vrijdag.


• VRIJDAG 27 MAART
Flevoland telt inmiddels 105 inwoners waarbij het coronavirus met een test is vastgesteld. Dat zijn er 13 meer dan de 92 van donderdag. In de Noordoostpolder zijn er nu 10 bevestigde besmettingen en op Urk zijn er 9.

Vandaag zijn de eerste corona-patiënten aangekomen in de speciale geïsoleerde zorglocatie in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dit is de eerste plek in Flevoland buiten een ziekenhuis om waar mensen met het coronavirus verpleegd kunnen worden. De Veiligheidsregio hoopt op deze manier de ziekenhuizen te ontlasten.

Samenscholing
De politie heeft vanavond een illegaal anti-coronafeestje beëindigd in het Urkerbos. Zo’n 10 tot 15 jongeren waren na een oproep op Facebook bij elkaar gekomen rond een kampvuur. Met behulp van een politiehelikopter werden zij gelokaliseerd.

Toen de politie arriveerde ging de groep er vandoor. Agenten wisten enkele staande te houden. De politie heeft de namen van de jongeren en kentekens van de vluchtauto’s weten te achterhalen. De jongeren kunnen binnenkort een boete verwachten.

Het bijeenkomen van meerdere mensen is momenteel strafbaar in Nederland om het coronavirus tegen te gaan. Veiligheidsregio Flevoland heeft daarom deze week opnieuw een noodverordening afgekondigd. Of de samenscholing van de jongeren met een rietbrand eerder op de avond te maken had, is volgens de politie nog onbekend.


• DONDERDAG 26 MAART
Bij twee bewoners van woonzorgcentrum Talma Het Dok op Urk is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om mannen van 83 en 87 jaar. Het totaal aantal gemelde besmettingen op Urk is sinds vandaag 8.

Ook de Noordoostpolder heeft 8 positief geteste personen, aldus het RIVM. Sinds woensdag zijn er 3 coronagevallen bijgekomen in deze gemeente.


• WOENSDAG 25 MAART
Het aantal positief geteste personen in de Noordoostpolder is opgelopen naar 5. Op Urk is het aantal coronagevallen gelijk gebleven met dinsdag, namelijk 7. Verder staat het totale aantal gemelde besmettingen in Flevoland op 82, blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.

In het Dokter Jansencentrum in Emmeloord worden voorbereidingen getroffen voor een tijdelijke zorglocatie voor corona-patiënten, meldt de Veiligheidsregio Flevoland. Hier kunnen patiënten terecht die geen intensieve ziekenhuiszorg nodig hebben maar ook niet thuis kunnen uitzieken. Het is een soort tussenstap voor mensen die het coronavirus hebben.


• DINSDAG 24 MAART
Het coronavirus heeft voor het eerst een leven geëist in de Noordoostpolder. Een 79-jarige man uit Creil is maandag in het ziekenhuis overleden, meldt de gemeente.

Er is tevens een nieuwe corona-patiënt bijgekomen in de gemeente Noordoostpolder, blijkt uit de cijfers van het RIVM. De teller staat nu op 4 positief geteste personen in de Noordoostpolder en 7 vastgestelde besmettingen op Urk. Dat maakt een totaal van 11 tot nu toe bekende zieken.

Het RIVM benadrukt wederom dat er meer mensen besmet zijn dan uit de cijfers blijkt. Zieken bij wie corona een mild verloop heeft, worden veelal niet getest.


• MAANDAG 23 MAART
Het kabinet heeft vandaag aangescherpte maatregelen afgekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Het aantal door het RIVM gemelde besmettingen in de Noordoostpolder en op Urk is tot nu toe gelijk gebleven aan zondag, namelijk 10.

Een 76-jarige inwoner van de gemeente Dronten is overleden door het coronavirus. Dit meldt burgemeester Gebben vanochtend.

Een echtpaar uit Urk, dat besmet raakte tijdens hun vakantie op Tenerife, is weer thuis. Het gaat naar omstandigheden goed met hen.


• ZONDAG 22 MAART
Landelijk gezien loopt het aantal besmettingen hard op. Het RIVM meldt dat er sinds vandaag in totaal 4.204 positief geteste corona-zieken in Nederland zijn. Vandaag zijn er 537 bij gekomen.

43 mensen zijn in 24 uur tijd overleden aan COVID-19. Het totaal aantal sterfgevallen in Nederland is tot nu toe 179.

Wederom is er een besmetting vastgesteld op Urk. Dit keer bij een 84-jarige vrouw. Zij ligt in het Isala ziekenhuis in Zwolle. De teller van het aantal gemelde besmettingen op Urk staat nu op 7, aldus de cijfers van het RIVM.

Het aantal besmettingen in de Noordoostpolder is gelijk gebleven. Die teller staat tot nu toe op 3 positief geteste personen. In heel Flevoland is tot nu toe sprake van 57 gemelde besmettingen.

Aan het einde van de middag werd bekend dat een 57-jarige vrouw uit Lelystad is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ze was opgenomen in het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De vrouw is de eerste overledene in Flevoland door het coronavirus.


• ZATERDAG 21 MAART
Opnieuw is bij een inwoner van Urk het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een 76-jarige man. Hij wordt thuis verzorgt. Dit is de zesde gemelde besmetting op Urk.

Met vier van de vijf andere Urkers, waarbij eerder deze week het coronavirus werd vastgesteld, gaat het naar omstandigheden goed. Een 84-jarige man ligt nog wel in zorgelijke toestand in het ziekenhuis, aldus Het Urkerland.

In de gemeente Noordoostpolder zijn tot nu toe drie mensen positief getest op het coronavirus. Vandaag kwam er een nieuwe patiënt bij.


• VRIJDAG 20 MAART
Er is een vijfde besmetting met het coronavirus vastgesteld op Urk. Het gaat opnieuw om een 80-plusser. Een 85-jarige man is naar het Antonius ziekenhuis in Sneek gebracht, aldus Het Urkerland.

Een echtpaar uit Urk is tijdens vakantie op Tenerife besmet geraakt met het coronavirus. Zij zijn daar in een ziekenhuis opgenomen maar inmiddels weer in hun hotel om uit te zieken.


• DONDERDAG 19 MAART
Volgens het RIVM is een vierde Urker positief getest op het coronavirus. Het gaat om een 85-jarige vrouw. Zij kan thuis uitzieken. Ook in de Noordoostpolder zou een tweede coronageval zijn vastgesteld.

In Flevoland zijn tot nu toe 36 mensen positief getest op het coronavirus. Lelystad is koploper met 13 besmettingen. De ziekenhuizen in Flevoland en omgeving melden dat zij de zorg nog goed aan kunnen.


• WOENSDAG 18 MAART
Ook bij een derde inwoner van Urk is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een 84-jarige man. Hij is de echtgenoot van de 81-jarige Urkse bij wie besmetting met het virus maandag werd vastgesteld.


• DINSDAG 17 MAART
Opnieuw is bij een inwoner van Urk het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een 83-jarige man, meldt de gemeente. De Urker werd gisteravond getest nadat hij met een dubbele longontsteking werd opgenomen in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. De toestand van de man is stabiel, aldus Het Urkerland.


• MAANDAG 16 MAART
Ook op Urk is een eerste coronapatiënt geconstateerd. De 81-jarige vrouw is zondagochtend per ambulance overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Noodverordening
De Veiligheidsregio Flevoland heeft sinds 16 maart een nieuwe noodverordening afgekondigd voor de regio. Dit heeft te maken met de drastische maatregelen van het kabinet.

Zoals bekend moeten nu onder meer ook alle eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs en sauna’s hun deuren dichthouden. Op scholen zijn alleen kinderen welkom van ouders met zogenoemde ‘vitale beroepen’. De politie en gemeenteambtenaren gaan dit handhaven. Wie de regels overtreed is strafbaar en kan een boete krijgen.


• ZATERDAG 14 MAART
De eerste coronapatiënt is vastgesteld in de Noordoostpolder. Het gaat om de moeder van een leerling die op de Albert Schweitzerschool in Emmeloord zit. De leerling vertoonde geen ziekteverschijnselen. De vrouw zit in thuisisolatie. De school heeft alle ouders van de andere leerlingen via een brief ingelicht.


Einde van dit nieuwsoverzicht.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer