Brandweer Urk viert 75-jarig jubileum

Urk – Zaterdag 27 september stond Urk in het teken van 75 jaar brandweer. Voor jong en oud was er van alles te beleven in en rondom het Wilhelminapark. Mede dankzij het mooie weer kwamen veel mensen even een kijkje nemen.

Burgemeester P. van Maren van Urk opende samen met de brandweerlieden de dag op spectaculaire wijze. Met behulp van een historisch voertuig en het nieuwe blusvoertuig werd een brand geblust. Onder luid applaus van het publiek was de opendag officieel gestart.

Gedurende de dag kon men diverse demonstraties bijwonen. Zo werd een ongeval met beknelling en een ongeval met gevaarlijke stoffen nagebootst. Hiernaast werd ook gedemonstreerd hoe je een vlam in de pan moet blussen. Ook waren er allerlei activiteiten te doen. Kinderen konden bij de jeugdbrandweer zelf ervaren om met een spuit in de handen te staan of konden op de foto met Vlammetje, Billy Brandkraan en Brandweerman Sam.

De dag eindigde met een optocht van historische brandweervoertuigen dat door Urk heen ging. Veel mensen stonden langs de kant van de weg om alle voertuigen te bewonderen. De brandweer kijkt terug op een geslaagde opendag.
2 reacties op “Brandweer Urk viert 75-jarig jubileum”

Opendag ter ere van 75 jaar brandweer Urk l Regio25.nl zei:

[…] hier het bijbehorende […]Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer