Brandweer redt schaatser uit wak

Noordoostpolder – De hulpdiensten zijn dinsdagochtend 16 februari uitgerukt voor een schaatser in nood op het Vollenhovermeer, de grens tussen Flevoland en Overijssel.

Het wordt al sinds zondagmiddag afgeraden om nog te gaan schaatsen, omdat het natuurijs door de dooi niet meer betrouwbaar is. Echter dacht een man daar vanochtend anders over.

De man vond het natuurijs bij Blokzijl nog wel stevig genoeg en maakte een schaatstochtje, maar dat bleek al snel geen goed plan. Ter hoogte van de Blokzijlerweg ging het mis: de schaatser zakte door het dunne ijs.

Reddingsactie
De man raakte enkele tientallen meters uit de kant te water en kon niet zelfstandig uit het wak komen. Het geluk was dat de schaatser zijn dochter bij zich had. Zij stond aan wal en belde 1-1-2.

De brandweer van Vollenhove werd gealarmeerd en heeft de man met een oppervlakteredding naar het droge gekregen. Het duikteam van de brandweer uit Urk kwam ook nog ter plaatse, maar hun inzet was niet meer nodig.

Volgens de brandweer heeft het slachtoffer ongeveer een half uur in het water gelegen. Hierdoor raakte de schaatser flink onderkoeld. De man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn medische situatie is momenteel stabiel, liet de officier van dienst geneeskundig weten.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee
De politie greep het ongeluk meteen aan om via social media schaatsers nogmaals te waarschuwen voor het smeltende natuurijs. Wijkagent Wijkagent Jean Louis Becker is not amused: “We zouden een vette rekening moeten sturen. Man wat DOM.”, schrijft hij op Instagram.

Ook andere agenten sluiten zich bij Becker aan. “Ga het ijs niet meer op! Je brengt niet alleen jezelf in gevaar, maar ook de brandweermannen die je vervolgens uit het water moeten halen!’’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wijkagent Kampen binnenstad (@wijkagent_jean_louis_becker)

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer