Brandweer redt kat Leo uit de boom

Marknesse – De brandweer is zondag 31 maart rond 15:00 uur gealarmeerd voor een kat in de boom aan het Dokter M. Rijkenhof in Marknesse.

Een kitten, genaamd Leo, was in het bos achter zijn huis in een hoge boom geklommen en durfde niet meer naar beneden te komen. Zijn baasjes alarmeerden de brandweer, nadat een reddingspoging mislukte. De man des huizes liep daarbij flink wat krassen van de kat aan z’n arm op. De brandweer bood uitkomst met een grote ladder. Nadat alle veiligheidsmaatregelen waren getroffen klom één van de brandweermannen de ladder op. Op een aantal meter hoogte kon hij het beestje vastpakken en in een speciale tas doen. Eenmaal op de grond werd Leo weer meegenomen naar huis.

De jonge kat was nog maar voor de tweede of derde keer buiten, aldus de eigenaresse, die dolblij was dat haar Leo weer met vier pootjes op de grond was. De komende tijd zal de avonturier even binnen blijven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer