Brandweer op pad voor stormschades

Regio – De herfststorm van zondag 20 november is achter de rug. De brandweer in Flevoland heeft 33 meldingen afgehandeld.

Eerste melding
De brandweer van Ens mocht om 13:30 uur het spits afbijten met de eerste uitruk. In Kraggenburg stond de dakbedekking van basisschool de Fladderiep aan de Voorstraat op wegwaaien. Brandweerlieden zijn het dak opgegaan om de dakbedekking veilig te stellen.

Twee brandmeldingen
Er bleek bij de tweede melding geen sprake van stormschade. De brandweer uit Emmeloord, Creil en de hoogwerker uit Lelystad gingen naar de Onderduikersweg voor een schoorsteenbrand. Een buurman belde 1-1-2 nadat hij wel erg veel rook uit de schoorsteen van zijn overburen zag komen. Brandweerlieden hadden de brand in de schoorsteen snel onder controle.

Tijdens de werkzaamheden werd nog een schoorsteenbrand gemeld. Zo’n 500 meter verderop, aan de Erasmushage in Emmeloord. Omdat brandweer Emmeloord nog bezig was, zijn de blusgroepen van Rutten en Kuinre ter plaatsen gegaan. Er bleek uiteindelijk weinig aan de hand te zijn.

Steeds drukker
Naarmate de middag vorderde, werd het steeds drukker. Aan de Leemansstraat in Emmeloord, het Creilerpad en Vuurpad bij Creil waaiden een aantal bomen om en aan de Pastoor Weijsstraat in Marknesse viel een bouwsteiger over de weg. Brandweerlieden hebben overal de rijbaan weer snel vrij kunnen maken.

Over de piek heen
Rond 16:00 uur was de storm over zijn hoogtepunt heen. De brandweerlieden zijn tot een uur of vijf bezig geweest met het afhandelen van de laatste meldingen. Volgens een woordvoerder is de brandweer in Flevoland tot nu toe voor 33 meldingen in actie gekomen. Ongeveer tien meldingen waren in de Noordoostpolder.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer