Brandweer druk met stormschades

Flevoland – De brandweer is zaterdag 25 juli druk geweest met allerlei meldingen van stormschades in de regio. Voornamelijk waaiden bomen omver en hingen takken los.

De brandweer ontving om 16:30 uur de eerste alarmering, waarna de meldingen achterelkaar door gingen. Vooral de brandweerlieden van Emmeloord zijn blijven rijden. In de Berkelstraat waaide een boom tegen een rijtjeshuis aan en op de Urkerweg lagen meerdere bomen en takken over de rijbaan. Hier kwamen de collega’s van Nagele ook bij assisteren.

Ook in Ens en Rutten begaven bomen het door de wind. Aan de Gemaalweg zorgde een omgevallen boom zelfs voor een kleine gaslekkage. Het scheepvaartverkeer in de Ramspolbrug is ook gestremd. Dit omdat de balgstuw is opgeblazen vanwege een te hoge waterstand. 

Er zijn ongeveer 45 meldingen van stormschade afgehandeld in de polder en op Urk. Voor zover bekend raakte er niemand gewond en bleef het vooral bij materiële schade. Het KNMI sprak over de zwaarste zomerstorm ooit tot 121 km/h.

25 juli 2015 foto 2

Foto 1: Berkelstraat Emmeloord

25 juli 2015 foto 3

Foto 2: Berkelstraat Emmeloord

Balgstuw Ens, Foto: Harmke Post

Foto: Opgeblazen balgstuw Ens (door Harmke Post) Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer