Brandweer druk met rare geur in huis

Urk – De brandweer heeft donderdagmiddag 8 augustus langdurig onderzoek gedaan naar de oorzaak van een penetrante geur in Wijk 2.

Een bewoonster rook sinds donderdagochtend een vreemde lucht in haar woning. Rond 14:15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. De meters van de brandweer sloegen bij aankomst niet aan. Zowel het huis als het riool werden gecheckt. Na uitgebreid onderzoek, samen met netbeheerder Liander, werd geconcludeerd dat de lucht geen gas of iets daarop lijkend was. Maar de sterke geur verdween niet uit zichzelf.

Een speciale adviseur voor gevaarlijke stoffen van brandweer IJsselland werd ingeroepen. Hij verrichte verder onderzoek met andere en nog specifiekere meetapparatuur. Ook bij de buren, pizza & grill house La Cassa, werden metingen gedaan.

Na langdurig onderzoek is er geen exacte herkomst van de vreemde lucht achterhaald. Vermoedelijk kwam het uit het dak of de muur, maar de lucht had geen gevolgen voor de volksgezondheid, vertelde de officier van dienst van de brandweer. Men heeft de woning geventileerd waarna er rond 17:30 uur kon worden ingerukt.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer