Brandweer druk met brandende hybride auto op A6

Bant – Op de A6 tussen Lemmer en Bant heeft in de nacht van dinsdag 30 november op woensdag 1 december een flinke autobrand gewoed.

De brandweer van Lemmer en Rutten kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Het bleek te gaan om een hybride voertuig, een Mitsubishi Outlander PHEV. De auto stond in lichterlaaie en omdat het accupakket van het voertuig ook brandde, was het vuur moeilijk te blussen. Er moest veel water aan te pas komen. De klus heeft dan ook behoorlijk wat tijd in beslag genomen.

Delta Berging kwam ter plaatse met een speciale waterbak. Daar kunnen elektrische voertuigen in worden ondergedompeld om zo te voorkomen dat ze opnieuw vlam vatten.

De Mitsubishi is in deze bak getakeld en vervolgens afgevoerd. “De auto kan zo een paar dagen onder water staan om te zorgen dat de thermal runaway, oftewel zelfverbranding van de accu’s, stopt”, zo legt de brandweer uit.

Foto’s: Facebook vrijwillige brandweer Rutten
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer