Brand in bijkeuken Workumstraat

Emmeloord – Op maandagochtend 21 december rukte de brandweer uit voor een melding van een schuurbrand aan de Workumstraat in Emmeloord. Aldaar bleek door onbekende oorzaak brand te zijn ontstaan in de bijkeuken/garage van een geschakelde woning.

Bewoners zagen even voor elf uur rook uit het zoldertje boven de bijkeuken komen. Toen zij gingen kijken, bleek er brand te zijn bij het trapgat. Eén van de bewoners deed in eigen initiatief een bluspoging, welke succesvol slaagde. De brandweer kwam even later ter plaatse en deed een nacontrole. Echter stond het zoldertje nog wel vol met rook. Brandweerlieden hebben de ruimte geventileerd, waarna men retour naar de kazerne kon.

‘Dit had heel anders aflopen, de bewoners hebben snel en adequaat gehandeld door erger te voorkomen’, aldus de brandweer. Wat er precies in brand stond is nog onduidelijk. Er raakte niemand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer