Brand en inbraakpoging vlakbij elkaar

Urk – In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober hebben er twee incidenten vlakbij elkaar plaatsgevonden in het westelijke deel van Urk.

Even na 00:00 uur stond er een schaftkeet in brand op een parkeerplaats aan de Vlechttuinen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de vlammen. Desondanks is de keet verloren gegaan. Vermoedelijk was er sprake van brandstichting.

Enige tijd later, rond 01:00 uur, werd er geprobeerd in te breken bij het winkelcentrum Urkerhard, een paar honderd meter verderop. Onbekenden maakten met een heftruck het rolluik van de passage bij de Jumbo open, maar kwamen niet verder. De daders sloegen vervolgens op de vlucht en lieten de heftruck achter. Er werd niets buitgemaakt.

De Jumbo en omliggende winkels zijn zaterdagochtend gewoon opengegaan. De bedrijfsleidster van de supermarkt vraagt zich af of het om baldadigheid ging of om een serieuze inbraakpoging. Ondanks dat doet de politie onderzoek naar wie deze vernieling heeft gepleegd. Het is tevens nog onbekend of er een verband is tussen de twee nachtelijke incidenten vlakbij elkaar.

Meerdere brandjes
Na een periode van rust, waren er de afgelopen weekenden diverse brandjes op Urk. Op 10 en 16 oktober stonden twee caravans in lichterlaaie op het industrieterrein, vorige week zaterdagavond vatte een coniferenhaag vlam achter een woning aan de Vlaak. De politie gaat in deze gevallen uit van brandstichting en doet verder onderzoek.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer