Bootje slaat om, jongens gered

Schokkerhaven – Op zaterdag 9 november is er op het Ketelmeer nabij de Ramspolbrug een bootje met twee opvarenden omgeslagen.

Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 15:30 uur twee jongens met hun bootje in de problemen. Het bootje kapseisde waardoor de jongens in het koude water terecht kwamen.

Een passerende kanoër zag de drenkelingen, sloeg alarm en bood eerste hulp. Hij heeft de jongens naar de Schokkerplaat gebracht, één van de eilandjes in het Ketelmeer. De hulpdiensten rukten na de melding massaal uit. Niet alleen de KNRM uit Urk maar ook de brandweer van Ens en Kampen en de duikers uit Urk werden gealarmeerd.

Al snel bleek de inzet van de brandweer niet nodig. De KNRM wist het omgeslagen bootje te lokaliseren en de twee drenkelingen werden aan boord genomen. Men is naar Schokkerhaven gevaren waar twee ambulances klaar stonden. De jongens waren onderkoeld en zijn door het medische personeel in behandeling genomen. Tevens werd het tweetal onder een warme douche gezet in een sanitaire voorziening van de haven.

De KNRM heeft, toen het al donker werd, het bootje geborgen. De Urker redders hebben het bootje in Schokkerhaven op de kant getrokken waarna de klus was geklaard.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer