Blikschade en licht letsel bij ongevallen door gladheid

Noordoostpolder – Gladheid heeft vrijdagavond 7 en zaterdagochtend 8 januari tot een paar ongevallen geleid in het noorden van Flevoland.

Vrijdagavond rond 19:30 uur gebeurden er twee ongevallen tegelijk in de buurt van Bant. Volgens de politie werden de automobilisten verrast door een gladde weg toen er een winterse bui overtrok.

Op de A6 tussen Bant en Emmeloord raakte een auto in de slip, waarna het voertuig 180 graden gedraaid op de vluchtstrook tot stilstand kwam. Toegesnelde politieagenten hielpen met het draaien van de auto, waarna de automobilist zijn weg kon vervolgen. Tegelijkertijd raakte een auto van de Banterweg. Het voertuig kwam zwaar beschadigd tot stilstand op een akker. Niemand raakte bij deze twee ongevallen gewond.

Zaterdagochtend kwam een vrouw met haar elektrische fiets ten val op De Balkan in Emmeloord. De klinkerweg was verraderlijk glad. Ook op de rotonde van de Urkerweg met de Oude Vlie in Emmeloord ging een man met zijn fiets onderuit door gladheid. Beide fietsers raakten lichtgewond en zijn ter controle per ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

Het KNMI gaf vrijdagavond en zaterdagochtend ‘code geel’ af voor onder andere Flevoland vanwege gladheid door winterse buien en bevriezing van natte wegen, bruggen en stoepen. In de loop van de ochtend verdween de gladheid. De weerwaarschuwing is inmiddels ingetrokken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer